منظور از حالت بای پس دستگاه یو پی اس چیست؟
حالت بای پس در یو پی اس به معنای یک سوییچ یا دکمه است، این سوییچ این اجازه رو به کاربر می دهد که مواقع ضروری، برق شهری وارد شده به دستگاه را مستقیم به خروجی دستگاه یو پی اس وصل می کند. به معنی دیگر برق شهری را یکراست بدون ورود به مدار دستگاه به خروجی دستگاه متصل می کند.
لازم به ذکر است که سوییچ بای پس در همه دستگاه های یو پی اس موجود نیست، ولی دردستگاه های پیشرفتهتر مانند دستگاه یو پی اس آنلاین این آپشن موجود می باشد.
سوییچ بای پس برای یو پی اس ضروریتی ندارد و در عملکرد دستگاه تغییر ایجاد نخواهد کرد اما وجود آن برای تعمیر و مواقع ضرور مفید می باشد.
جالب است بدانید که برخی از دستگاه های یو پی اس دارای بای پس داخلی می باشد و برخی دیگراز سوییچ بای پس استفاده می کنند.
کاربرد استفاده از بای پس یو پی اس
- در مواقع اضافه بار
- افزایش ولتاژ ناگهانی
- بروز اتصال کوتاه
- مواقع لازم برای تعمیر دستگاه
- زمان تعویض قطعات دستگاه
- طوفان های شدید وجود صاعقه
چگونه می توان متوجه شد که یو پی اس داری سوییچ بای پس هست یا نه؟
اگر دستگاه شما دارای این قابلیت باشد به وضوح روی کاتالوگ دستگاه ذکر خواهد شد و می توانید با بررسی مشخصات دستگاه به آن پی ببرید.
در صورتی که روی خود دستگاه کلید بای پس وجود نداشت باید به صورت جداگانه آن را خریداری کرده و با مشورت با یک شخص فنی و متخصص آن را نصب نمایید.
در صورتی که سیستم های الکتریکی شما از اهمیت بالایی برخوردار است به عنوان مثال خط تولید کارخانه یا تجهیزات پزشکی، بهتر است برای دستگاه یو پی اس یک سوییچ بای پس خریداری و نصب نمایید.
انواع حالت بای پس در دستگاه یو پی اس
انواع بای پس یو پی اس را می توان به دو دسته تقسیم کرد، این دو دسته شامل کلید بای پس دستی و کلید بای پس اتوماتیک می باشد.
بای پس دستی Manual Bypass
این نوع کلید یو پی اس را باید طور دستی فعال کرد، اگر دستگاه شما دارای کلید بای پس دستی باشد روی دستگاه یک کلید مخصوص برای فعال سازی حالت بای پس وجود خواهد داشت. شما با فشار دادن این کلید حالت بای پس را برای یو پی اس فعال می کنید و جریان برق شهری را مستقیما به خروجی انتقال می دهد.
بای پس اتوماتیک Automatic Bypass
نوع دیگر از حالت بای پس، حالت اتوماتیک می باشد. بای پس اتوماتیک در ساختار داخلی دستگاه نصب شده است و بر خلاف نوع قبلی آن را به صورت دستی نمی توان روشن کرد. این تکنولوژی از نوع قبلی پیشرفتهتر می باشد، این بای پس زمانی فعال می شود که سنسورهای داخلی یو پی اس نیاز به فعال شدن را تشخیص بدهند و دستور فعالسازی بدهند.
عواملی که باعث می شود تا بای پس اتوماتیک فعال شود عبارتنداز اتصال کوتاه، افزایش بار دستگاه یو پی اس و بالا رفتن دمای دستگاه
انواع کلید بای پس یو پی اس
کلید بای پس ثابت static bypass switch
اگر دستگاه یو پی اس دچار اختلال مشکل خارج دستگاه و یا داخل دستگاه شود این کلید خود به خود فعال می شود البته ناگفته نماند که به صورت دستی هم می شود آن را فعال کرد.
این نوع کلید بای پس معمولا برای اینورتر دستگاه به کار می برند و زمانی که هرگونه مشکلی در مدار وجود داشته باشد می توان آن را به کار گرفت.
کلید بای پس محافظت خارجی Maimtenance bypass switch
نوع دوم از کلید بای پس کلید بای پس محافظت خارجی می باشد که برای مواردی مانند تعمیر یا تعویض قطعات دستگاه یو پی اس قرار مورد استفاده قرار می گیرد.
مزایای استفاده از بای پس دستگاه یو پی اس
مزایای حالت بای پس در دستگاه یو پی اس در لیست زیر نامبرده شده است:
- امکان استفاده فول از یو پی اس
- امکان تعویض یا ارتقا باتری های یو پی اس بدون نیاز به خاموش کردن بار
- روش ایمن و ساده
- ایزولاسیون موضعی
- امکان آزمایش و خطا بدون نیاز به جدا سازی یو پی اس
سخن پایانی
در مقاله بالا ما به معنی و کاربرد، اهمیت کلید بای پی پرداختیم همانطور که میدانید یو پی اس در زمان قطع شدن برق می تواند باعث ادامه کار سیستم ها شود.
زمانی که یو پی اس در حالت اضافه بار یا افزایش ولتاژ قرار نمی تواند در این حالت انرژی الکتریکی لازم برای تغذیه کننده را تامین کند. در این حالت یو پی اس با ایجاد مسیر جایگیزین انرژی الکتریکی مورد نیاز مصرف کننده را تامین خواهد کرد که به آن میانبر یا بای پس Bypass می گویند.